Bezienswaardigheden

Mini Siam

Dit park ligt op ongeveer 3 km afstand van het centrum van Pattaya, langs de Sukhumvit Highway, en kan het beste vergeleken worden met Madurodam in Nederland: er bevinden zich meer dan 100 modellen die op een schaal van 1:25 zijn nagebouwd. Uiteraard staan er veel Thaise bezienswaardigheden in, zoals de River Kwai Bridge, de Tempel van de Emerald Buddha,... maar ook de Eiffeltoren, de Tower Bridge en het Statue of Liberty zijn terug te vinden. Verder kan er ook gekart worden op een mini racebaan.

Nong Nooch Orchid Wonderland

Op enkele kilometers van het centrum van Pattaya ligt deze prachtig ontworpen botanische tuin, welke een geweldige collectie aan orchideeën, varens en andere tropische bloemen bevat. Ook is er een kleine dierentuin en vinden er diverse shows plaats, zoals een olifantenshow en traditionele dansshows.

Million Years Stone Park & Crocodile Farm

Dit park ligt op ongeveer 9 km van het centrum van Pattaya. Het omvat een tuin vol bonsaiboompjes, een dierentuin en een populatie van meer dan 1000 krokodillen. Iedere dag worden er diverse krokodillenshows gegeven.

Wat Yansangwararam

De tempel Wat Yansangwararam ligt 12 km ten zuiden van Pattaya en is uniek vanwege de moderne Thaise architectuur. Men kan hier een meditatiecursus volgen.

Bira International Circuit

Op dit circuit, dat 2,4 km lang is, vinden regelmatig internationale races plaats. Het bevindt zich langs de weg naar Rayong.

Khao Pattaya (Khao Phra Bat)

Voor een prachtig uitzicht op Pattaya en de baai is deze kleine heuvel een aanrader. Ook staat hier het Naval Sor Tor Ror radiostation.

Siriporn Orchideeëntuin

Een tuin met vele verschillende soorten orchideeën, is gelegen aan de Tambon Nong Pru.