Pattaya

Pattaya is een stad, gelegen aan de baai van Pattaya, wat deel uit maakt van de Golf van Thailand en ligt op 147 km ten zuidoosten van Bangkok. Van een klein vissersdorpje is het in 25 jaar tijd uitgegroeid tot een internationale badplaats: langs de baai ligt onder andere Pattaya Beach, welke 4 km lang is. De baai wordt aan zowel de noord- als zuidkant omringd met rotsachtige heuvels. Achter deze liggen Naklua in het noorden en Jomtien in het zuiden.
Voor de kust van Pattaya ligt een eilandengroep.

De stad kan één van de meest veelzijdige kustplaatsen van Azië genoemd worden: er zijn bars, hotels, nachtclubs en disco's... Verder is er een waterpark, kan u er zo goed als alle sporten beoefenen en hoeft u er niet per se oriëntaals te eten: er zijn ook tal van westerse restaurants.

Vanuit Bangkok kunt u Pattaya in ongeveer 2 uur bereiken via de Sukhumvit Highway, die via Bang Na, Bang Pakong, Chon Buri en Si Racha loopt. Bussen (sommige met airco) vertrekken geregeld vanaf de oostelijke busterminal (Ekamai) in Bangkok. Ook kan u vanaf het vliegveld eenvoudig per taxi naar Pattaya reizen. Wij kunnen dit trouwens gemakkelijk voor u regelen!

Het openbaar vervoer in Pattaya zijn de Songtaews, die ook wel bahtbussen worden genoemd. Deze rijden (in principe) een aantal vastgelegde routes. De haltes zijn echter niet vastgelegd: de songthaews stoppen overal langs de route, wanneer er om verzocht wordt. Afhankelijk van de afstand kost een rit 5 tot 20 baht per persoon. U kan de chauffeur ook steeds vragen om naar een bestemming te rijden die niet op de route ligt: in dit geval moet er over de ritprijs apart onderhandeld worden.